LGS Deneme Sınavı Değerlendirme
Güncelleme tarihi: 22 Ara 2022
LGS'ye hazırlandığınız yoğun çalışma sürecinde bir yandan konuları işliyor, bir yandan da deneme sınavlarına giriyorsunuzdur. Bu çalışma yöntemi eksiğinizi gösteren ve tamamlayan işleve sahip olduğu için etkili sonuç getirecek önemli araçlara sahiptir. Bu araçları kullanan bir öğrencinin verimli çalıştığını söyleyebilirim ancak tekrar yaparken önceden belirlediğiniz çizgide ilerlemeniz gerekir. Bu çizgiyi oluşturan ve planlı tekrar yapmanızı sağlayan en önemli araç da deneme sınavıdır. Yani sınavı bitirdikten sonra kitapçığı bir kenara atmayacaksınız. İşte, "LGS Deneme sonuçları nasıl değerlendirilir?" sorusunun aşama aşama cevabı:
LGS Deneme Sınav Sonuçları Nasıl Değerlendirilir?
Öncelikle çözemediğiniz sorulara odaklanmanız, öğretmenlerden bu konuda destek almanız gerekir. Çünkü çözdüklerinizi zaten kazanmışsınızdır, onlar cebinizdedir artık.
Derslere göre doğru ve yanlış sayılarını hesaplayın. Mümkünse tablo oluşturun, verileri yazın.
Yanlış yapılan konuları belirleyin, oluşturduğunuz tabloya aktarın.
Oluşturduğunuz tabloya göre yanlışların sebebini araştırın. (Bilgi eksikliği, sürenin yetmemesi, dikkat eksikliği...)
Bulduğunuz her bir sebep için ayrı stratejiler geliştirin. Sürenin yetmemesi durumunda süre tutarak bol bol test çözmeniz gerekir. Bilgi eksikliğinizin olduğunu görüyorsanız öğretmeninizden destek alabilir ya da bireysel konu çalışması yapabilirsiniz. Dikkat eksikliği varsa öncelikle okul rehberlik biriminden destek alabilirsiniz.

Sonuç: İşlenen konuların tekrarını yapın, özetler çıkarın, bol bol test çözün ama iş deneme sınavlarına geldiğinde düzenli olarak katılmaya çalışın. Sınavı evde yapıyorsanız süreye mutlaka uyun. Sınav sonrasında cevaplarınızı kontrol ederken yanlışları tablonuza aktarın. Bunu yaparken gerçekçi olun. Yanlışların sebebini araştırın, ona göre bir çalışma planı oluşturun. Deneme sınavları kendinizi geliştirmeniz için size fırsatlar sunabilir. Yeter ki kurallara uygun yapılsın. (süre, disiplin, yardım almadan çözmek...) Eksiklik ya da sorun olabilir, bu gayet normaldir. Önemli olan o sorunu düzeltmek için harekete geçmektir. Hepinize başarılar diliyorum.
Okul sınavları veya LGS için burada sizlere Türkçe konu anlatımı, pratik yöntem, özet ve daha pek çok içerik sunuluyor. Tüm bunlardan ücretsiz faydalanmak için üye olmalısınız. Devam etmek için tıklayınız.